Over King Louie

King Louie is een merk voor vrouwen met een eigen stijl, die een passie hebben voor het creëren van authentieke, klassieke looks en wars zijn van ‘fast fashion’ en massaproductie. King Louie is ruim 30 jaar geleden ontstaan, midden in het creatieve hart van Amsterdam.

Deze kleding is op vintage geïnspireerd: ze maken eigentijdse vertalingen van traditionele stijlen en kwaliteiten. De collectie is tijdloos en vrolijk. De klant staat bij ons centraal en we streven ernaar om onze klanten te blijven inspireren en verrassen. We hopen dat mensen blij worden van deze  kleding!

 

 

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
King Louie  hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en verwachten hetzelfde van onze fabrikanten. Wij zien MVO als een doorlopend verbeter-proces en voelen ons verantwoordelijk voor- en verbonden met de mensen die onze producten maken. We willen alleen samenwerken met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers garanderen.

De hofleverancier komt uit Turkije. Het is een inspirerend bedrijf, waarvan de eigenaresse zich sterk inzet voor gelijke vrouwenrechten in Turkije. Het bedrijf heeft hierdoor een aantal onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder ‘Best Social Gender Equality in Work Life 2012’. In 2013 is het bedrijf ook opgenomen in de ‘Honorary List by United Nations Women Empowerment Principles’.

Fair Wear Foundation
In 2015 zijn ze een samenwerking gestart met de Fair Wear Foundation ( FWF). Deze onafhankelijke non-profit organisatie richt zich op het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. FWF zet zich in voor o.a. een vrije keuze van arbeid, geen kinderarbeid, geen excessieve overuren, het verdienen van een leefbaar loon en een veilige en gezonde werkomgeving. Samen met FWF voeren zij stapsgewijs verbeteringen door op het gebied van arbeidsomstandigheden. FWF checkt de stappen die wij zetten en rapporteert hierover in ed jaarlijkse 'Brand Performance Check'. Dit rapport wordt op de website van FWF (www.fairwear.org) gepubliceerd.  

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2015 - 2021 SoMuch.nl | sitemap | rss