Menu
EUR

Lykka du Nord

0 Producten
Toon:

Geen producten gevonden

Ga verder met winkelen
Toon 1 - 0 van 0
Sustainable clothing for nordic happiness.
Made with heart for you!
 
Lykka du Nord gebruikt veelal Bamboe voor de kleding.
 
Bamboe
De bamboeplant als grondstof is een manusje van alles en is door zijn aard superieur aan veel planten en grondstoffen. Er zijn meer dan 1000 verschillende soorten bamboe. Het type "Moso" was zeer geschikt voor de textielproductie. Deze groeit tot 20 m in 45-60 dagen, kan in Europa worden gekweekt en vereist geen meststoffen en pesticiden. Ter vergelijking: een conifeer kan pas na ongeveer 80 jaar worden geoogst en een eik zelfs na 100 tot 110 jaar, waarna nieuwe bomen moeten worden geplant.
De grote verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden maakt bamboe tot een zeer interessant grondstofalternatief voor veel gebieden en het intensief ontwikkelde wortelstelsel zorgt voor een constante hergroei.
Draden worden gevormd uit de geregenereerde cellulose van de bamboeplant in een gesloten bloedsomloop. Het ontwikkelde Lyocel-proces heeft de garenproductie in een gesloten chemisch kringloopsysteem duurzamer en milieuvriendelijker gemaakt.
Het geproduceerde materiaal heeft de kenmerken ademend, zacht en comfortabel te zijn om te dragen. Bovendien is er geen elektrostatische lading. Het materiaal kan normaal gewassen worden op 30°C fijne was.
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!