Fair Trade ondernemer

Published on 15 f, 2022 Door Binnie
Fair Trade ondernemer

Binnie Bouius van SoMuch Fashion uit Heerenveen mag zich sinds dinsdag een Fair Trade ondernemer noemen. Uit handen van wethouder Hedwich Rinkes van de Gemeente Heerenveen ontving zij het bijbehorende certificaat.

Met het Fair Trade certificaat tonen ondernemers aan voor eerlijke handel te staan en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en te streven naar een wereld waarin iedereen een eerlijke kans krijgt op ontwikkeling. ,,Het grootste gedeelte van de kleding die ik verkoop is Fair Trade en om die reden heb ik het certificaat ontvangen", zegt Bouius.

Bouius startte in 2008 met een webwinkel en heeft sinds januari 2015 ook een fysieke winkel. Nadat zij begon aan de Dracht, verhuisde de winkel in juni 2021 naar de Wettertoer 17.

De gemeente noemt Fair Trade zelf ook belangrijk. ,,Zodat zoveel mogelijk mensen een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Dat gaat helaas niet vanzelf."

Om de Fair Trade gedachte in Heerenveen verder uit te dragen is een stichting actief die zich inzet voor dit doel. Die wordt geholpen door de werkgroep (H)eerlijk Heerenveen, die bestaat uit een team van vrijwilligers en die wordt ondersteund door de gemeente Heerenveen.

Meer informatie over hoe in aanmerking te komen voor het Fair Trade certificaat staat op de website heerenveen.nl/duurzaam/fairtrade

Tekst Heerenveense Courant

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden