Menu
EUR
King Louie kleding

King Louie kleding

Door: Binnie Reacties: 0

King Louie kleding

King Louie jurk, rok, blouse of trui? Elk kledingstuk heeft een leuk printje, is kleurrijk en heeft een goede pasvorm. Het verhaal van deze vintage geïnspireerde kleding begint in de jaren 80.

Het begin van King Louie

De oorsprong van King Louie begint in 1981. Ann en George, beiden liefhebber van vintage kleding, verkochten kleding op de Amsterdamse Noordermarkt. In 1983 openden ze hun eerste Exota winkel in de Jordaan. Een eigen product kon natuurlijk niet achterblijven. Hun eerste eigen productie was een zwart coltruitje voor op een Levis 501 jeans.

Wat ze beide altijd belangrijk vonden, is dat mensen vrolijk worden van de kleding. Later in de jaren 90 (1992) zijn ze met de Exota winkel verhuisd naar de Harten straat in de beroemde Negen Straatjes, waar nu nog steeds de Exota - King Louie winkel zit.

   

Oprichters Ann Berlips en George Cramer. In de jaren tachtig voor hun Exota-winkel te Amsterdam & een foto uit 2017.

 

Petit Louie kinderkleding

De kleding wordt meer en meer en vanaf 1987 beginnen ze met een eigen groothandel. Door de jaren heen wordt er ook nog een kindermerk bij ontworpen, waardoor ook vooral de meisjes hetzelfde konden dragen als hun moeder. Het merk Petit Louie is een feit en wordt erg goed verkocht en alle kleding is natuurlijk ook vintage geïnspireerd.

Webshop King Louie

Met de komst van internet verandert ook de wereld en King Louie opent een eigen webshop. De pakketjes worden in en om Amsterdam zelf bezorgd op een heuse bakfiets.

King Louie bij SoMuch

Eind 2009 zijn wij begonnen met een webshop voor SoMuch. Het merk King Louie is één van de merken waar wij destijds direct mee begonnen zijn. In mijn zoektocht naar leuke jurken of rokken kwam ik uit bij King Louie. Al snel was mijn webwinkel gevuld met een tiental items in drie verschillend 3 modellen jurken. De Georgina, de Wikkel en de Gina in de maten S/M en M/L. Meer was er toen der tijd niet. Later werden de maten aangepast naar S tot en met XL en sinds paar jaar ook XXL.

King Louie blijft groeien en naast Nederland en België verkopen ze de kleding nu door heel Europa. Het is bij SoMuch nog altijd één van de bestverkochte merken, in de winkel en ook in de webshop. Het duurzame merk is een merk waar wij trots op zijn. Wij zijn heel trots dat wij de kleding van King Louie mogen verkopen in de winkel in Heerenveen.

King Louie zomercollectie

Genoeg gepraat het is tijd om te shoppen! De nieuwe zomercollectie van King Louie staat nu online. Geef je garderobe een boost met felle kleuren en levendige prints.

De volledige zomercollectie vind je hier.

Liefs,
Binnie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en de leukste kortingen.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!